Forcat e Ukrainës ngritën fIamurin e Ukrainës në hyrje të qytetit strategjik


Forcat e Ukrainës ngritën fIamurin e Ukrainës në hyrje të qytetit strategjik

Mbrojtësit ukrainas dërgojnë një video nga qyteti stragjik Lyman, i rrethuar nga fo`rcat e ar`matosura ukrainase.
Flamur ukrainas u ngritë në hyrje të qytetit të Lyman, rajoni Donetsk.

“Më 1 tetor, ne shpalosim flamurin tonë shtetëror dhe e vendosim në tokën tonë në Liman. Gjithçka do të jetë Ukrainë”, shihen duke folur ushtarër ukrainasë në videon e realizuar nga ta.

Trupat ukrainase po lëvizin për të kapur qytetin lindor të Lyman-it të kontrolluar nga Rusia.

Kjo, duke kërcënuar fushatën e presidentit rus Vladimir Putin në Donbas, ndërsa ai përgatitet të shpallë rajonin si pjesë të Rusisë.

Lajmi u bë i ditur nga agjencia “Reuters”.

Marrja e qytetit në veri të rajonit të Donetsk-ut mund t’i hapë rrugën Ukrainës për të hyrë në provincën ngjitur me Luhansk-un.

Ky fakt do ndërpriste qëllimin e Putin-it për të kapur të gjithë rajonin industrial të Donbas-it.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *