Rrahman Jasharaj: Orët mësimore të humbura nuk do të zevendesohen


Kryetari I SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj gjatë konferencës së sotme ka deklaruar se orët e humbura gjatë grevës nuk do të zëvendësohen.

“Sa i takon orëve të humbura në grevë nuk do të mbahen. Unë uroj që MASHT nuk do të del me ndonjë deklaratë kërcenuese. Nëse ata qasen mirë dhe kemi vullnet të mësimdhënesit sic i kemi pyetur do ti pyesim prapë dhe do të shikojmë cfarë do bëjmë”, ka thënë Jasharaj.

Bashkimi i Sindikatave te Pavarura tè Kosoves ka
njoftuar zyrtarisht te shtunen se kane pezulluar
greven e filluar me 25 gusht ne administraten
publike dhe arsim deri ne janarin e vitit 2023.
Kryetari i SBAShK-ut, Rrahman Jasharaj, ka
dekalruar se greva nuk do tè nderpritet por do tè
pezullohet.
Ai ka kerkuar nga Qeveria qè ta shfrytèzoje
pezullimin e greves dhe te reflektoje.
“Oeveria vazhdoi t’i injoroje kerkesat dhe na
mbeti e vetmja menyre greva, e cila filloi me 25
gusht duke i dhene geverise nje mundësi per
dialog. Si këshill grevist i BSPK dhe SBASHK jemi
tè obliguar të veprojme sipas vendimit te
shumicès. Qeveria dhe opinioni le ta din qè greva
nuk po mbyllet por po pezullohet deri ne janar e
vitit 2023. Kete rezultat e shton deklarimi i
shogatave tjera sindikale qe nga raporti i tyre
thuhet se nga 25 shogata sindikale 24 janë
deklaruar pro pezullimit tè greves”, ka deklaruar
Jasharaj.
Gjithashtu, Sindikatat kane kerkuar qè Qeveria t’i
realizoje premtimet per Ligjin e Pagave.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *